crèdits lliure elecció UB

warning: Creating default object from empty value in /home/montseny/public_html/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Fòrum Ambiental 2012: "Anàlisi del Cicle de Vida dels Productes de Consum"

Benvolguts i benvolgudes,

Us presentem de nou el Fòrum Ambiental, que en l'edició d'enguany es titula "QUANT COSTA VIURE AIXÍ? COST REAL, DEL PRINCIPI AL FINAL. Anàlisi del Cicle de Vida dels Productes de Consum" i tractarà de les problemàtiques socials i ambientals que el sistema de producció capitalista comporta en cadascuna de les seves fases (Extracció de matèries primeres, Producció, Distribució, Publicitat i Gestió de residus)

El Fòrum Ambiental d'enguany es cel·lebrarà els dies 20 i 21 de Març, a l'aula Magna de la facultat de Biologia de la UB. Es dedicarà la primera jornada a una sèrie de ponències sobre els temes esmentats i la segona a una dinàmica en base al documental "La historia de las cosas" d'Annie Leonard.

INSCRIU-TE JA FENT CLICK AQUÍ!

L'assistència completa i la realització d'un petit qüestionari final serà convalidable per 2 crèdits de lliure elecció UB.

Fes click per a descarregar el cartell en pdf

T'hi esperem!

Fòrum Ambiental 2011: Creixement infinit en un món finit? Una proposta de metamorfosi: EL DECREIXEMENT

Desde l'Skamot Verd estem encantats de prensentar-vos el VIII Fòrum Ambiental, titulat:

"Creixement infinit en un món finit?
Una proposta de metamorfosi:
EL DECREIXEMENT
".


Enguany el Fòrum Ambiental és molt complet i particular en quant a la seva estructura. Es celebrarà els dies 1, 2 i 3 de Març amb els següents continguts:

 • 1 de Març: Passi del documental "COMPRAR, LLENÇAR, COMPRAR". 15:30h - Aula de Graus, Biologia. [descarregar cartell documental]
  Es tracta d'un film dirigit per Cosima Dannoritzer que tracta sobre la història de l'obsolescència programada dins dels productes més quotidians que consumim. Acabada la projecció hi haurà un col·loqui en el que participarà la directora i la resta d'assistents.

 • 2 de Març: "CREIXEMENT INFINIT EN UN MÓN FINIT?". 9:00h - 17:30h - Aula Magna, Biologia. [descarregar cartell general]
  Una jornada de conferències que permetrà exposar la situació actual en els aspectes ecològic, econòmic, demogràfic i social. El programa resumit és el següent:
  • Presentació.
  • Impacte. Jaume Terrades (Catedràtic d'Ecologia UAB).
  • Activitat econòmica i pressions ambientals. Jordi Roca (Catedràtic d'Economia Ecològica UB).
  • Població. Anna Cabré i Antonio López-Gay (Centre d'Estudis Demogràfics - UAB).
  • Consum i Societat. Arcadi Oliveres (Professor d'Economia Aplicada UAB).
  • Tecnologia. Andri Werner (Grup de Recerca STH - UPC).
  • Conclusions i propostes. Salvador Pueyo (Ecòleg teòric. Xarxa pel Decreixement).
   *La jornada tindrà pausa per esmorzar i per dinar, al qual estan convidats tots els participants.

 • 3 de Març: "UNA PROPOSTA DE METAMORFOSI: EL DECREIXEMENT". 9:00h - 14:30h - Aula Magna, Biologia. [descarregar cartell dinàmica]
  Es realitzarà una dinàmica participativa on els participants, dividits en grups reduïts, treballaran un dels 11 temes seleccionats. Un expert i un dinamitzador acompanyaran a cada grup amb la finalitat de que sorgeixin de cadascún d'ells propostes i solucions a les problemàtiques ecològiques, econòmiques, demogràfiques i socials exposades els dies anteriors. Aquestes propostes es posaran en comú entre tots els grups en assemblees plenàries. És necessària la inscripció prèvia en els grups de treball, és important que els participants en siguin conscients per tal de realitzar les inscripcions a temps. Cal saber també que els grups són de places limitades.
  Els temes, anomenats de manera resumida pel seu títol són: [descarregar llista de temes amb breu explicació]

 

Us esperem, a tots vosaltres. Us convidem a escoltar amb ment oberta, crítica i creativa. Us animem a participar activament, a fer part d'aquestes jornades i a seguir amb allò que el vostre cor demana que feu en aquesta vida, ja que si ho feu sereu imparables!

 

L'assistència al Fòrum Ambiental 2011 i la realització d'un qüestionari sobre els temes tractats serà reconegut amb 2 CRÈDITS DE LLIURE ELECCIÓ UB (llicenciatura).

Contacte (dubtes i consultes): skamotverd@gmail.com

 

Amb la col·laboració de:

Research & Degrowth
Entesa pel Decreixement
Universitat de Barcelona

 

Contingut sindicat
Aquest vincle no va enlloc