Fòrum Ambiental 2011

warning: Creating default object from empty value in /home/montseny/public_html/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Un cop celebrat el Fòrum Ambiental 2011...

Benvolguts i benvolgudes,

En primer lloc, cal fer un gran agraïment a tota aquella persona que ha fet possible el Fòrum Ambiental. Ponents, convidades, participants, organitzadores: Moltes gràcies!

En segon lloc, pengem les transparències de l'acte final, el document de recull de conclusions de la dinàmica participativa del 3 de març.

TRANSPARÈNCIES DE L'ACTE FINAL

MANIFEST DE L'ACTE I RECULL DE CONCLUSIONS (subjecte a canvis)

 

 

En tercer lloc, pengem a continuació les presentacions pdf que els ponents van utilitzar en les jornades, a disposició dels alumnes i assistents sota la premisa de fer-ne un ús responsable i respectuós respecte als drets d'autor:

Impacte. Jaume Terrades (Catedràtic d'Ecologia UAB).
[Descarrega part 1] [Descarrega part 2]

Activitat econòmica i pressions ambientals. Jordi Roca (Catedràtic d'Economia Ecològica UB).

Població. Antonio López-Gay (Centre d'Estudis Demogràfics - UAB).

Consum i Societat. Arcadi Oliveres (Professor d'Economia Aplicada UAB).

Tecnologia. Andri Werner (Grup de Recerca STH - UPC).

Conclusions i propostes. Salvador Pueyo (Ecòleg teòric. Xarxa pel Decreixement).

 

 

Fòrum Ambiental 2011: Creixement infinit en un món finit? Una proposta de metamorfosi: EL DECREIXEMENT

Desde l'Skamot Verd estem encantats de prensentar-vos el VIII Fòrum Ambiental, titulat:

"Creixement infinit en un món finit?
Una proposta de metamorfosi:
EL DECREIXEMENT
".


Enguany el Fòrum Ambiental és molt complet i particular en quant a la seva estructura. Es celebrarà els dies 1, 2 i 3 de Març amb els següents continguts:

 • 1 de Març: Passi del documental "COMPRAR, LLENÇAR, COMPRAR". 15:30h - Aula de Graus, Biologia. [descarregar cartell documental]
  Es tracta d'un film dirigit per Cosima Dannoritzer que tracta sobre la història de l'obsolescència programada dins dels productes més quotidians que consumim. Acabada la projecció hi haurà un col·loqui en el que participarà la directora i la resta d'assistents.

 • 2 de Març: "CREIXEMENT INFINIT EN UN MÓN FINIT?". 9:00h - 17:30h - Aula Magna, Biologia. [descarregar cartell general]
  Una jornada de conferències que permetrà exposar la situació actual en els aspectes ecològic, econòmic, demogràfic i social. El programa resumit és el següent:
  • Presentació.
  • Impacte. Jaume Terrades (Catedràtic d'Ecologia UAB).
  • Activitat econòmica i pressions ambientals. Jordi Roca (Catedràtic d'Economia Ecològica UB).
  • Població. Anna Cabré i Antonio López-Gay (Centre d'Estudis Demogràfics - UAB).
  • Consum i Societat. Arcadi Oliveres (Professor d'Economia Aplicada UAB).
  • Tecnologia. Andri Werner (Grup de Recerca STH - UPC).
  • Conclusions i propostes. Salvador Pueyo (Ecòleg teòric. Xarxa pel Decreixement).
   *La jornada tindrà pausa per esmorzar i per dinar, al qual estan convidats tots els participants.

 • 3 de Març: "UNA PROPOSTA DE METAMORFOSI: EL DECREIXEMENT". 9:00h - 14:30h - Aula Magna, Biologia. [descarregar cartell dinàmica]
  Es realitzarà una dinàmica participativa on els participants, dividits en grups reduïts, treballaran un dels 11 temes seleccionats. Un expert i un dinamitzador acompanyaran a cada grup amb la finalitat de que sorgeixin de cadascún d'ells propostes i solucions a les problemàtiques ecològiques, econòmiques, demogràfiques i socials exposades els dies anteriors. Aquestes propostes es posaran en comú entre tots els grups en assemblees plenàries. És necessària la inscripció prèvia en els grups de treball, és important que els participants en siguin conscients per tal de realitzar les inscripcions a temps. Cal saber també que els grups són de places limitades.
  Els temes, anomenats de manera resumida pel seu títol són: [descarregar llista de temes amb breu explicació]

 

Us esperem, a tots vosaltres. Us convidem a escoltar amb ment oberta, crítica i creativa. Us animem a participar activament, a fer part d'aquestes jornades i a seguir amb allò que el vostre cor demana que feu en aquesta vida, ja que si ho feu sereu imparables!

 

L'assistència al Fòrum Ambiental 2011 i la realització d'un qüestionari sobre els temes tractats serà reconegut amb 2 CRÈDITS DE LLIURE ELECCIÓ UB (llicenciatura).

Contacte (dubtes i consultes): skamotverd@gmail.com

 

Amb la col·laboració de:

Research & Degrowth
Entesa pel Decreixement
Universitat de Barcelona

 

Passi del Documental "COMPRAR, LLENÇAR, COMPRAR" i posterior col·loqui.

Desde l'Skamot Verd ens plau presentar el passi del documental "Comprar, Llençar, Comprar". El film de Cosima Dannoritzer explica de forma breu, amena i àcida la crua història de l'obsolescència programada.

Cosima Dannoritzer, directora del documental, ens acompanyarà per tal de que poguem realitzar un col·loqui amb ella i la resta d'assistents en acabar la projecció.

La sessió serà el dimarts 1 de Març, a les 15:30h a l'aula de Graus de la Facultat de Biologia i obrirà les jornades del Fòrum Ambiental 2011 titulat:

Creixement infinit en un món finit?

Una proposta de metamorfosi:

EL DECREIXEMENT

 

Fer click per descarregar el cartell

 

Contingut sindicat
Aquest vincle no va enlloc