Energia

warning: Creating default object from empty value in /home/montseny/public_html/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

ÉS L'ENERGIA, ESTÚPID!

Benvolgut amic,

Ha començat un nou curs acadèmic, amb molts problemes que afecten als estudiants, professors i la resta de personal universitari (pujada de taxes, acomiadaments, menors pressupostos...), i a més, quan acabem l'etapa univesitària ens trobem un panorama dessolador (25% d'atur, augment de la pobresa, un país tècnicament quebrat i desmembrant-se). Benvingut al Oil Crash, any cinquè. 

Si, estem en una crisi financera sense precedents. Si, el canvi climàtic està desbordant les pitjors previsions que l'IPCC contemplava. Si, la corrupció que impregna totes les estructures del nostre estat és un gran mal. Però totes elles son conseqüència d'un creixement econòmic il·limitat basat en recursos no renovables, i aquesta és la causa que hem de tindre present alhora de lluitar per canviar el món.

Davant de la confusió i desorientació que regna en l'ambient, des de l'Skamot Verd volem destacar una de les crisis que rau a la base de la nostra societat: La crisi energètica. Per això, hem organitzat una sèrie de projeccions de documentals que expliquen detalladament aquesta problemàtica.

Abans de tot, recomanar el proper Singulars, on parlarà Antonio Turiel, físic, matemàtic, i expert en la crisi energètica (i climàtica). El seu blog The Oil Crash és una referència indispensable per a seguir el curs d'aquesta crisi que no s'acabarà mai, i ser capaç d'afrontar els durs temps que venen amb claredat i coneixement.

Us el recomano efusivament, DIMECRES 7 DE NOVEMBRE a les 22:40 al CANAL 33.
 

PROJECCIONS:

 

-DIMARTS 13 de novembre: There's no Tomorrow, (2012, 35'). Curt documental animat que explica de forma clara i concisa el Peak Oil i les seves conseqüències. 15:30, AULA DE GRAUS, Facultat de Biologia, UB (Metro Palau Reial <L3>)

 

-DIMARTS 20 de novembre: A crude Awakening, The Oil Crash(2006, 95'). L'història explicada en detall des del punt de vista en

ergètic...I el futur?  15:30, AULA DE GRAUS, Facultat de Biologia, UB (Metro Palau Reial <L3>)

-DIMARTS 27 de novembre: The Power of Community, How Cuba Survived Peak Oil(2006, 53'). Cuba va patir el seu propi Peak Oil al col·lapsar l'Unió Soviètica. Van afrontar-ho des de la comunitat i de forma ecològica i responsable. Podem aprendre molt de les seves accions! 

15:30, AULA DE GRAUS, Facultat de Biologia, UB (Metro Palau Reial <L3>)

*Totes les pel·lícules tenen subtítols en castellà. Si no hi podeu assistir, és poden visualitzar de forma legal a Vimeo o YouTube: 
Theres no Tomorrow
A crude Awakening
The Power of Community, How Cuba survived Peak Oil

Esperem veure't allà!

 

A continuació trobareu adjunts els cartells en format pdf.

Debat sobre el futur energètic i el canvi climàtic

Benvolguts amics,

Començem el nou curs acadèmic,  i des de l'Skamot Verd reprenem la nostra activitat. Davant nostre tenim un futur ben incert, la crisi financera ha esdevingut sistèmica i global, i cada cop es fa més evident que hi ha un rerafons més greu: és una crisi energètica, de recursos. El pic del petroli, l'energia nuclear... I la seva principal conseqüència, el canvi climàtic són els temes que es tractaran en aquest debat, juntament amb les seves greus implicacions socials per a la humanitat.

Aquest acte està organitzat per la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny i Skamot Verd

 

Conferència sobre el Peak Oil d'Antonio Turiel

El President de l'Oil Crash Observatory (OCO) i investigador del CSIC Antonio Turiel dóna una conferència demà a les 12 sobre el Peak Oil a la facultat de Física, Sala Eduard Fonserè. Hi esteu tots convidats.

 

L'Antonio Turiel intervindrà abans, de 9:30 a 10:00, al programa El Matí de Catalunya Ràdio.

 

CURS Ecologia, Energia i Decreixement: L’hora de la veritat

Món-3, Solidaritat UB i la UB presenten un curs que tracta  diferents aspectes de l’economia política. En la presentació posen de manifest la típica situació de que la humanitat està arribant als límits dels recursos de la terra i de la resiliència dels ecosistemes. Varis indicadors mediambientals remarquen la situació.

En aquest curs, que es realitzarà en 5 sessions, dimarts i dijous al vespre, del 9 al 23 de novembre, prendran part diversos professors per abarcar el tema exposat.

El programa resumit és el següent:

Presentació del curs i de la Monthly Review (Salvador Aguilar i Carlos Zeller)
Valor, riquesa i ecologia (Robert Tomàs)
Model energètic, peak oil i canvi climàtic (Jordi Roca)
L’exhauriment dels recursos pesquers. Què podem fer des d’Europa? (Miquel Ortega)
Les relacions Nord-Sud i el deute ecològic (Arcadi Oliveres)

Ecologia, Energia i Decreixement

Fer click per descarregar el fulletó informatiu del curs

Contingut sindicat
Aquest vincle no va enlloc