Activitats

warning: Creating default object from empty value in /home/montseny/public_html/drupal/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
Informació sobre les activitats que organitzem o en les que col·laborem.

ÉS L'ENERGIA, ESTÚPID!

Benvolgut amic,

Ha començat un nou curs acadèmic, amb molts problemes que afecten als estudiants, professors i la resta de personal universitari (pujada de taxes, acomiadaments, menors pressupostos...), i a més, quan acabem l'etapa univesitària ens trobem un panorama dessolador (25% d'atur, augment de la pobresa, un país tècnicament quebrat i desmembrant-se). Benvingut al Oil Crash, any cinquè. 

Si, estem en una crisi financera sense precedents. Si, el canvi climàtic està desbordant les pitjors previsions que l'IPCC contemplava. Si, la corrupció que impregna totes les estructures del nostre estat és un gran mal. Però totes elles son conseqüència d'un creixement econòmic il·limitat basat en recursos no renovables, i aquesta és la causa que hem de tindre present alhora de lluitar per canviar el món.

Davant de la confusió i desorientació que regna en l'ambient, des de l'Skamot Verd volem destacar una de les crisis que rau a la base de la nostra societat: La crisi energètica. Per això, hem organitzat una sèrie de projeccions de documentals que expliquen detalladament aquesta problemàtica.

Abans de tot, recomanar el proper Singulars, on parlarà Antonio Turiel, físic, matemàtic, i expert en la crisi energètica (i climàtica). El seu blog The Oil Crash és una referència indispensable per a seguir el curs d'aquesta crisi que no s'acabarà mai, i ser capaç d'afrontar els durs temps que venen amb claredat i coneixement.

Us el recomano efusivament, DIMECRES 7 DE NOVEMBRE a les 22:40 al CANAL 33.
 

PROJECCIONS:

 

-DIMARTS 13 de novembre: There's no Tomorrow, (2012, 35'). Curt documental animat que explica de forma clara i concisa el Peak Oil i les seves conseqüències. 15:30, AULA DE GRAUS, Facultat de Biologia, UB (Metro Palau Reial <L3>)

 

-DIMARTS 20 de novembre: A crude Awakening, The Oil Crash(2006, 95'). L'història explicada en detall des del punt de vista en

ergètic...I el futur?  15:30, AULA DE GRAUS, Facultat de Biologia, UB (Metro Palau Reial <L3>)

-DIMARTS 27 de novembre: The Power of Community, How Cuba Survived Peak Oil(2006, 53'). Cuba va patir el seu propi Peak Oil al col·lapsar l'Unió Soviètica. Van afrontar-ho des de la comunitat i de forma ecològica i responsable. Podem aprendre molt de les seves accions! 

15:30, AULA DE GRAUS, Facultat de Biologia, UB (Metro Palau Reial <L3>)

*Totes les pel·lícules tenen subtítols en castellà. Si no hi podeu assistir, és poden visualitzar de forma legal a Vimeo o YouTube: 
Theres no Tomorrow
A crude Awakening
The Power of Community, How Cuba survived Peak Oil

Esperem veure't allà!

 

A continuació trobareu adjunts els cartells en format pdf.

Ja tenim les verduretes plantades !

Primer vam preparar el jardinet de l'om traient-li les 'males' herbes, adobant el terreny, humitejant-lo i posant-li compost:

Després de plantar-hi el planter, toca regar!

Però la feina no s'acaba aquí!

Tal i com fa la companya, toca regirar el compost i moltes feines més! Si et ve de gust relaxar-te a l'hortet, vine'ns a veure!

Els dimarts de 14h a 15h dinem i fem reunió! T'esterem esperant a l'hortet!!!

 

 

Debat sobre el futur energètic i el canvi climàtic

Benvolguts amics,

Començem el nou curs acadèmic,  i des de l'Skamot Verd reprenem la nostra activitat. Davant nostre tenim un futur ben incert, la crisi financera ha esdevingut sistèmica i global, i cada cop es fa més evident que hi ha un rerafons més greu: és una crisi energètica, de recursos. El pic del petroli, l'energia nuclear... I la seva principal conseqüència, el canvi climàtic són els temes que es tractaran en aquest debat, juntament amb les seves greus implicacions socials per a la humanitat.

Aquest acte està organitzat per la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny i Skamot Verd

 

Tota una experiència gastronòmica!

El dijous 12 vam dur a terme el taller de forns solars, amb una vintena d'assistents. Es van construir uns 5 forns i vam cuinar arròs amb verdudetes, patates al curry i ous al plat! El dia va ser força assolellat, tot i la presència d'algun nuvolet cabronet que va quedar-se allà al mig, no va evitar que es cuinés el menjar. La temperatura màxima que vam assolir amb els forns construïts va ser de 90ºC.

Cal destacar que aquests forns poden arribar fins a 120ºC i més.

  

 

En Joan Garcia ens va fer una classe pràctica molt interessant seguida de tot una bateria de recomanacions, passant per la seva experiència pròpia.

Cal destacar que és l'autor d'un interessant llibre relacionat amb aquest tema.

 

 

Després de la demostració pràctica d'en Joan, ens vam posar mans a l'obra, ens vam dividir en grups i vam començar a construir tot tipus de models de forns solars, amb materials reutilitzats! 

 

 

Mentrestant teníem un grup de cuiners ben animats, gaudint del bon dia i de la tranquil·litat que ens brinda el Jaridinet de l'Om.

 

 

I un cop enllestits els forns i el menjar... cap al sol!

 

 

 

Bon profit!!!

 

 

 

 

Sortides naturalistes

Des de l'SKamot Verd, organitzem durant el mes de maig les primeres SORTIDES DE NATURA I ECOLOGISME

Sobretot per gaudir de la natura tots junts, però també per tractar de comprendre-la plegats, observant què caracteritza els sistemes naturals de cada indret i avaluant-ne els diferents impactes que s'hi donen.
 
Les sortides són obertes a tothom, del camp i l'edat que sigui. 
Així que esteu TOTS I TOTES CONVIDATS....i els amics vostres, parents, coneguts...colegues... TOTHOM!
 

 

US HI ESPEREM !
 

per info concreta de cada sortida escriviu a

skamotverd@gmail.com

Dissabte 14 de maig a les 9.30h a l'estació de tren del Figaró!

Dissabte matí passejarem per la riera de Vallcàrquera, gaudirem de l'entorn  i després ens acostarem al Riu Congost. Amb l'índex biòtic de FBiLL i els invertebrats que buscarem podrem posar una "nota" de l'estat d'ambdós ecosistemes!

 

Sortida al Delta del Llobregat: Tenim previst anar a la zona del Remolar. Ens trobarem amb un grup d'anellament , gaudirem d'una flora exhuberant i d'una de les zones amb més biodiversitat  d'ocells!

Taller de construcció de forns solars

El proper dijous 12 de maig realitzarem el taller de construcció de forns solars, amb Joan Garcia de convidat (Activista, Metge i Escriptor del llibre  "la cocina Solar"
S'utilitzaran materials reciclats per construir forns solars d'acumulació. Posarem en pràctica les cuines construides i farem una degustació del que haurem cuinat. El taller és gratuït i obert a tothom! Es farà un sorteig i alguns de nosaltres ens podrem endur la cuina construïda a casa!
Debatrem les impliacions socio-econòmiques i ecològiques de la utilització d'aquest mode de cocció al nostre país i als del Sud.
Ens veiem al Jardinet de l'Om

JORNADA D'HORTES OBERTES

Jornades d’Hortes Obertes al Jardinet
 
de l’Om
 
Vine a conèixer el Jardinet de l’Om!
Vine a treballar la terra
Vine a plantar i a aprendre!
 

 

 
 Dilluns 28 de març
Prepararem la terra per plantar-hi
Retirarem les plantes que ja no són de temporada
Girarem el compost
Dinar
Taller d’identificació de les plantes del Jardinet i construcció cartells identificadors
 
 
Dimarts 29 de març
Plantada
Taller de Construcció d’Horts Urbans
Dinar
Reunió Skamot Verd
 

 

Cooperativa de consum ecològic a la Facultat de Biologia

Tens ganes de menjar productes ecològics, locals i de temporada? 

T'agradaria rebre les fruites i verdures sense més intermediaris que tu i els pagesos de Cal Rosset? 

Tens ganes de tenir una alimentació sana, conscient i respectuosa amb el medi ambient? 

Estàs en desacord amb el model de producció i distribució mercantil dominant?

Vols engegar un projecte d'autogestió obert a totes i tots? 

 

APUNTA'T AL GRUP DE CONSUM ECOLÒGIC DE LA FACULTAT DE BIOLOGIA!

 

Reunió informativa el proper dijous 17 de març al Jardinet de l'Om (si plogués ens reuniríem al Local d'Estudiants

 

Un grup de consum ecològic consisteix en l’organització de persones que aposten per l’autogestió amb l’objectiu de dur a terme un consum d'aliments més responsable i sostenible amb el medi ambient. Demostrant la insatisfacció amb el mercat de producció i distribució dominant actualment i fomentant una cultura alimentària que impliqui una major consciència del que mengem: què mengem i com ha estat cultivat? D'on ve?

Per aquest motiu neix la recerca de solucions col·lectives que donin resposta a valors com la solidaritat, la participació, la col·lectivitat, la consciència mediambiental, l’alimentació saludable, el comerç local, la comunicació, etc. Es realitza a través d’un intercanvi directe entre productors del Delta del Llobregat (Cal Rosset) i consumidors, amb garantia que els aliments no contenen productes químics en el seu cicle de producció i que no han estat modificats genèticament, és a dir, que el procés és el més natural i sostenible possible des del camp fins a la taula!
Per tal de reduir el cost ambiental del transport, fomentar la revitalització dels horts propers i aconseguir un major contacte, es busca la màxima proximitat amb un pagès local, i són els consumidors agrupats dins la ciutat qui s’encarreguen de la gestió i l’organització dels productes.
Si estàs interessada/t  en formar part del grup de consum de la Facultat de Biologia assisteix a la reunió informativa que se celebrarà el proper dijous 17 de març a les 14:00h al Jardinet de l'Om (si plogués ens reuniríem al local d'Estudiants)
 
“Cal Rosset el formem dos pagesos que volem viure de l’agricultura. Gaudim tant cultivant hortalisses ecològiques de qualitat com fent-les arribar fresques i gustoses als consumidors, mantenint una relació propera i solidària. En Joan és pagès de naixement i té l’experiència i en Ferran és un nou pagès que ha estudiat agricultura ecològica i participa en cooperatives de consum ecològic de Barcelona.” Cal Rosset
 
 

Dinar Antinuclear (3 març a Bio)

Data i hora d'inici: dimecres, 3 / març a les 14:00
On: Facultat de Biologia (UB Diagonal)

 

Xerrada: Dijous 7 de maig 2009

Presentació de la campanya JO SÓC ANTINUCLEAR

A càrrec d'Anna Rosa Martínez, delegada a Catalunya de Greenpeace.

 

Greenpeace. Yo soy Antinuclear 

 

Des de Greenpeace i Tanquem les Nuclears - 100% Renovables han llançat la campanya "Jo sóc antinuclear" per tal de que es manifesti la majoria antinuclear de la ciutadania. Aquest dijous, presentaran l'informe "Una energia sense futur. Desmuntant les mentides de la indústria nuclear" i passaran el vídeo "Falsas esperanzas - climate of hope".

Si voleu més informació de la campanya: www.yosoyantinuclear.es


Dia i hora: Dijous 7 de maig, de 13 a 15 h.                                                                                                                                         Lloc: Aula 22 de l'Edifici Annex de la Facultat de Biologia, UB.

Com sempre, l'accés és obert i gratuït! 

Us hi esperem!

Contingut sindicat
Aquest vincle no va enlloc