La Banca Armada

"La banca armada" es un concepte que engloba a les entitats financeres que dediquen part de les seves activitats a finançar empreses que produeixen armament.

Segons el Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs, bancs amb tan renom com el BBVA o el Banco Santander en són exemples.

L'esmentat Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs, vinculat a Justícia i Pau, recull informació relacionada amb la indústria de la guerra, els interesos que hi ha redere dels conflictes bèlics, seguretat i defensa, etc. i impulsa diverses campanyes que pretenen promoure la pau i la desmilitarització. Una d'elles s'encarrega de cercar informació sobre les entitats bancàries que financen les empreses de la indústria armamentística i a denunciar-ho públicament.

L'argument irrebatible és que les empreses productores d'armament serien incapaces de funcionar si les entitats financeres lis neguèssin el crèdit.

La violència engedra més violència. Les guerres causen desgràcia i generen nous problemes, i sovint no solucionen els antics problemes que les van motivar.

Desde Skamot Verd mostrem el nostre suport a aquelles accions que fomentin la Pau i posin impediments a la guerra. No considerem la guerra com una forma adequada de resoldre conflictes.

 

 

Aquest vincle no va enlloc